NPO
NTR

1. CLEMENS LAMBERMONT, Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg
“Fuck Authority” (11:56)
Leen Steen (48) en Ronny van Rosmalen (44) blikken terug op hun verleden als punkers. In de jaren tachtig beheerste deze subcultuur hun leven. Ze zaten in punkbands, droegen hanenkammen en waren boos op alles.


2. FREDERIK DE CLERQ, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio
“Sonar(t)iens” (25:02)
“Het treurigste gevoel dat ik ken is de weg weten in een gebouw dat niet meer bestaat”. Deze uitspraak van schrijver Rudy Kousbroek is het uitgangspunt voor Frederik’s documentaire over de verlaten filmstudio ‘Studio Sonart’ en de mensen die er werkten.


3. KATLEEN CRAENHALS, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio
“De Twintiger Van Nu” (20:03)
‘Twintigers van nu zijn individualistisch en ambitieus. Ze weten te goed wat ze willen en ze hebben overdreven verwachtingen.’ Zeggen ze. Maar klopt dit beeld wel? Katleen gaat te rade bij zichzelf en bij Vlaamse en Nederlandse studenten.


4. NELLEKE ARNOUT, Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg
“Pap’s platen” (17:33)
Nelleke’s vader is gek op muziek en heeft een enorme vinylverzameling. Die koopt en verkoopt hij op rommelmarkten. Een levendig portret van een vader waar veel meer mee aan de hand blijkt te zijn.


5. GUUS BEENHAKKER, Hogeschool Utrecht, School voor de Journalistiek
“De Smid” (18:01)
Het beroep van smid roept nostalgische gevoelens op, het is een van de oudste ambachten die er zijn. Bestaat de smid nog? En wat doet een moderne smid?


6. RICK KRAUS & MENNE DORLAND, Christelijke Hogeschool Ede, opleiding Journalistiek
“Protest in de polder” (23:28)
Kent Nederland protestmuziek of had je die alleen in de VS en Groot-Brittannië? Waar liggen de Nederlandse roots van maatschappij-kritische muziek? Maakten muzikanten hun songs uit idealisme of viel er goed aan te verdienen?


7. CELINE DE MULDER, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio
“ADHD” (30:22)
Celine heeft zelf ADHD en onderzoekt wat dat voor haar betekent. En hoe komt ze er eigenlijk aan? Zit het in de familie? Ze volgt haar vader op zijn weg naar een diagnose.


8. ANNE BEENS, Hogeschool van Amsterdam, opleiding Media, Informatie en Communicatie
“Thuiskomen” (13:02)
In Assen, waar Anne opgroeide, wonen erg veel Molukkers. Hun geschiedenis wordt verteld. Hoe was de aankomst in Nederland, wat kwam er terecht van hun verlangen om terug te keren en hoe kon het tot een treinkaping komen?


9. INE VERHAERT, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio
“Later word ik Nederlander” (25:11)
Ine verkent de moeizame relatie tussen Belgen en Nederlanders. Aan de hand van haar relatie met een Nederlander legt ze enkele pijnpunten bloot. En ze duikt in de geschiedenis, praat met een Vlaamse in Nederland en maakt Koninginnedag in Nederland mee.


10. ANNELIES MOONS, Erasmus Hogeschool Brussel-RITS, opleiding radio
“The Slowest Show In The Universe” (36:54)
Je wordt ondergedompeld in de wondere wereld van Nina Simone. De documentaire is een reactie op de snelheid van radio in deze tijd. Tien seconden voor een liedje is al lang. Annelies experimenteert met het andere uiterste.