NPO
NTR

Sta je ingeschreven bij een journalistieke of kunstopleiding in Nederland of België? Is het maken van een podcast of radioprogramma onderdeel van je opleiding? Of ben jij een jonge maker die heel graag een podcast maakt? Dan is de NTR Podcastprijs voor jou het ideale podium om je talent te presenteren. Stuur je podcast naar ons!

 

Genre
De vorm van je podcast is helemaal vrij. Het kan een verhalende serie zijn, een enkele documentaire, klankbeeld, hoorspel, reportage, nieuwsitem, dramaproductie of portret zijn. Ook wat betreft de inhoud zijn er geen beperkingen. Het onderwerp kan cultureel, journalistiek of politiek zijn, luchtig of serieus van toon. Zolang het maar jouw eigen stempel draagt. De maximale lengte is 50 minuten.

Een serie opsturen is ook mogelijk, maar kies daarbij één of twee afleveringen zodat je onder de 50 minuten blijft.

 

Nominaties
Uit alle inzendingen worden tien programma’s genomineerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties in aanmerking komen voor de NTR Podcastprijs 2024. De jury bestaat dit jaar uit: Maya Schepers (voorzitter), Dieter van Dam, Simone Eleveld, Carmen Fernald en Sofie Verschueren.

 

Winnaars
De eerste en tweede prijswinnaar worden, evenals de winnaar van de publieksprijs en de winnaar van de Dutch Directors Guild-prijs, bekendgemaakt op 1 september 2024 van 16 tot 18 uur in het Radiohuis van de NPO in Hilversum. Als je hierbij wil zijn kun je een mailtje sturen naar ntrpodcastprijs@ntr.nl.

 

Wat kun je winnen?
Er zijn verschillende prijzen te winnen: professionele opnameapparatuur, deelname aan een masterclass van het NPO-fonds of een bezoek aan het internationale audiofestival Prix Europa in Berlijn.
Op het inschrijfformulier geef je aan voor welke prijs je kiest!

De Dutch Director's Guild reikt ook een prijs uit: een coachingbon waarmee je een ervaren maker kunt inhuren voor alles waar je begeleiding bij wil, bijvoorbeeld voor voice-overcoaching, interviewtips of mixagetrucs.

De 4 prijswinnaars (dus ook DDG-winnaar) krijgen daarnaast op vrijdag 27 september een meet and greet/inspiratiedag bij de NPO, en worden een jaar lang op alle gastenlijsten gezet waar NPO-Luister/NTR gastheer/vrouw is.

 

Meedoen? Lees meer

 

Wil je meer leren over hoe je een goede podcast maakt? Eindredacteur Jair Stein geeft je in deze video tips: