NPO
NTR

De NTR Radioprijs 2011 is in de categorie Nieuws toegekend aan Floris Alberse (Universiteit van Amsterdam) voor 'De flat van mijn opa'. In de categorie Cultuur won de Vlaamse Carmien Michels (Artesis Woordkunst Antwerpen) met 'Een stofje in de eeuwigheid'. De uitreiking vond in een live-uitzending plaats vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.


Alberse
Floris Alberse maakte volgens juryvoorzitter Pieter Broertjes een origineel programma over zijn opa die zich niet meer thuis voelt in zijn flat in Den Haag: "Dit is een goed voorbeeld van een groot actueel onderwerp dat persoonlijk wordt gemaakt. Daardoor grijpt het je."

Michels
Carmien Michels maakte "een mooi, origineel en melancholisch portret van een vrouw op leeftijd." Het programma is met humor gemaakt en de ondersteunende muziek erg goed gekozen, aldus de jury, die behalve Pieter Broertjes bestond uit Vincent Bijlo, Koen de Smet, Willemijn Veenhoven en Kees Vlaanderen.

 

Beluister de winnende docu's
Download het juryrapport 2011  1. [...] groot maatschappelijk probleem, op een heel kleine manier gebracht wordt. Voor deze documentaire won Floris Alberse de NTR Radioprijs. De flat van mijn opa kun je hier [...]