NPO
NTR
9 juli 2012

Lynn Ryssen - Artesis Hogeschool Antwerpen, afdeling drama/woordkunst
Deze documentaire portretteert de moeder van de maakster die depressief is en worstelt met haar alcoholverslaving. Maar ook Lynn en haar zusje zijn personages in dit verhaal. Welke last komt er op hun schouders terecht? En is hun moeders ziekte erfelijk? "Er zijn veel jongeren met ouders die kampen met psychologische problemen. Ik hoop dat jongeren die in dezelfde situatie zitten zich door de herkenning wat minder alleen of ' raar' voelen. Vooral de gedachte dat je net zoals een van je ouders zou kunnen worden is een irreële gedachte die kinderen vaak hebben." De nominatiecommissie: "Lynn heeft het verhaal van haar moeder, haar zusje en haarzelf prachtig uitgewerkt. Ze combineert een integere vraagstelling met haar eigen twijfels en verdriet op zo'n manier dat het ook de luisteraar raakt." Lynn praat op 2 september over haar programma in Holland Doc