NPO
NTR
Jesper Bekkers

Jesper Bekkers

Van Jesper Bekkers (journalistiek)

Naast tulpen en wiet heeft Nederland sinds 1 april 2001 nog een bekend exportproduct; het 'homohuwelijk'. Nederland is het eerste land ter wereld dat het burgerlijk huwelijk openstelde voor homo’s en lesbiennes. Bijna alle politieke partijen omarmen tegenwoordig het homohuwelijk. In de jaren '80 was dat wel anders. Zelfs de homogemeenschap stond niet vanaf het allereerste moment klaar om de bruidstaart aan te snijden. Dit programma is een heldere reconstructie van de taaie strijd en knappe strategie van destijds. Met ook de hoofdrolspelers Boris Dittrich, Job Cohen, Anne-Marie Thus en uiteraard Henk Krol.
De voice-over is van Nina van den Dungen.

 

 

Download
PC: Klik rechtermuisknop > 'Doel opslaan als...'
Mac: CTRL + klik > 'Koppeling opslaan als...'